Кмет обяви защо ДПС иска да вземе властта след предсрочни избори. Има

...
Кмет обяви защо ДПС иска да вземе властта след предсрочни избори. Има
Коментари Харесай

Хазан Азис: ДПС иска предсрочни избори, иска и властта

Кмет обяви за какво Движение за права и свободи желае да вземе властта след предварителни избори. 

Има доста аргументи, заради които ДПС повдига доста серизоно тематиката за предварителни избори. Дори и измежду ръководещите се чуват гласове, че тази коалиция не може да продължи да работи. Има рецесии в безусловно всички сфери. Всички браншове в страната са наранени тежко, а държавното управление не прави нищо.  

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия кметът на Кърджали Хасан Азис. 

" Другите страни от Европейски Съюз се оправят доста по-добре от рецесиите, подбудени от войната в Украйна и COVID-19. Аз нямам доверие, че през днешния ден някой може да изброи и едно действително решение на рецесия в българия - енергийна, бежанска, цени на горивата, цената на живота. Разбира се, че ДПС иска властта. Всяка една политическа партия желае властта и това е обикновено. Явно идват избори. Това изяснява и желанието за обособяване на град Кърджали като обособена от селата община. Това демонстрира, че демокрацията стартира да се трансформира в автокрация. Ставаме очевидци на парламентарен диктат. Затова споделям, че и измежду ръководещите се чуват гласове за предварителни избори ", изясни той.  

" Държавата не оказва помощ на общините. Вместо да се разделят общини, дано ръководещите да създадат методика за работа на общините. Кризите са обхванали и общините - няма средства за енергийни разноски, строителните компании не могат да правят поправки. Няма чуваемост и разговор сред ръководещите и общините. По-голяма част от ръководещите нямат представители в локалната власт и не могат да схванат, че локалната власт взема решение проблемите на хората. Планът за възобновяване не дава опция за кандидатсване от страна на общините, тъй като за нас няма правила и насоки. Ние желаеме от държавното управление и Народното събрание, вместо да разделят общини, да си напишат домашното ", приключи Хасан Азис, написа novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР